NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kemaskini Adobe Premiere Pro Terbaru Membolehkan Janaan Sarikata Tanpa Sambungan Internet


Pada acara Adobe MAX tahun lalu pelbagai fungsi dan kebolehan terbaru telah dipertontonkan namun ia mungkin belum lagi tersedia untuk pengguna umum. Dan ini merupakan berita baik kepada penyunting video bagi memudahkan terjemahan dilakukan untuk video mereka.

Untuk versi Adobe Premiere Pro versi 22.2, fungsi Speech To Text telah ditambah baik menjadikannya 3 kali lebih laju berbanding terdahulu. Malah, ia turut menyokong terjemahan yang tidak memerlukan sambungan internet, tidak seperti versi terdahulu. Namun perlu diingatkan, pengguna perlu setidak-tidaknya memuat-turun komponen bahasa tersebut untuk kali pertama, sebelum menggunakannya pada video seterusnya. 

Buat masa ini hanya 12 bahasa utama disokong, dan tiada sokongan BM untuknya. Kemaskini bahasa lain akan diberikan secara berperingkat dan dengan pek bahasa ini, ia turut memperkaya penggunaan bahasa lain. Bagi anda yang ingin mencubanya, pastikan Adobe Premiere Pro anda telah dikemaskini kepada versi 22.2

Sumber | Amanz............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo