NOTIS:

Belum ada lagi....

UMNO enggan bersikap 'hidung tak mancung pipi tersorong-sorong'

0"Dari dahulu lagi jika orang tanya, saya selalu cakap dalam kehidupan ini, kita mesti sentiasa buka untuk pilihan. Jangan tutup pintu. Terpulang kepada Pas mahu bersama PN atau BN. Tetapi di Melaka (PRN), Pas buat keputusan nak bersama PN. Apa kami boleh buat? Kita tidak mahu seperti 'hidung tak mancung pipi tersorong-sorong'," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Agung Kebangsaan Persatuan Solidariti Nasional (Persona) Kali Ke-6 Sesi 2020 di sini, pada Ahad.

Mohamad yang merupakan Pengarah PRN Melaka BN berkata, UMNO akur dengan keputusan yang diambil menerusi Perhimpunan Agung UMNO sebelum ini yang memutuskan tiada kerjasama dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dalam mana-mana pilihan raya.

"Pada masa sama, untuk mengukuhkan BN, kita 'hulur tangan' (kerjasama) kepada Pas tetapi dengan syarat guna lambang sendiri. Kita bukan suruh Pas guna lambang UMNO atau BN," kata beliau lagi.

Pada Sabtu, BN berjaya membentuk kerajaan selepas memenangi PRN Melaka dan perkembangan itu memberi tamparan hebat kepada Pas yang enggan bekerjasama dengan UMNO serta BN.

Kesudahannya, Pas yang bersama Gerakan dalam PN sekadar memenangi DUN Sungai Udang dan Bemban berbanding sebelum ini menakluki kerusi Teluk Mas dan Paya Rumput.

https://www.sinarharian.com.my/article/173706/BERITA/Politik/UMNO-enggan-bersikap-hidung-tak-mancung-pipi-tersorong-sorong


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo