NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Suami lengkap dos vaksin boleh teman isteri di bilik bersalinOleh Fetty Rara

KEBENARAN kepada suami lengkap dos vaksin Covid-19 diberikan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk menemani isteri yang bakal melahirkan anak di bilik bersalin.

Menurut Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin selain itu suami juga perlu negatif ujian Covid-19.

“Saya telah minta Ketua Pengarah Kesihatan (Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah) untuk membenarkan bakal bapa yang lengkap divaksinasi dan menjalankan ujian COVID-19 dan negatif, untuk menemani isteri mereka dalam bilik bersalin.”

Beliau memberi respons melalui Twitter susulan permintaan seorang pengguna media sosial supaya suami yang lengkap dos vaksin dan negatif ujian Covid-19 boleh berbuat demikian.

Kenyataan Khairy turut mendapat sokongan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Noor Hisham Abdullah.

Hospital sebelum ini tidak membenarkan suami menemani isteri dalam bilik bersalin sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tahun lepas kerana pandemik Covid-19.

— BebasNews............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo