NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Arakan Rohingya Somaj turut menghulurkan bantuan kecemasan untuk saudara di Gaza, Palestin

Komuniti Arakan Rohingya Somaj turut tidak ketinggalan untuk menghulurkan bantuan kepada saudara kita di Gaza, Palestin yang memerlukan bantuan & sumbangan kecemasan. 

Wakil komuniti tersebut telah menyerahkan sumbangan pertama berjumlah RM5100 melalui wakil NGO The Palestinian Association For Development & Benevolent Works, PAFDBW

(Initiative of youth of Gaza cooperate with Malaysian)

Majlis ringkas tersebut telah diadakan pada 29 Mei 2021 di Pandan Jaya, Selangor. Pihak kami, PAFDBW akan terus menyalurkan sumbangan tersebut pada hari ini juga untuk disampaikan terus kepada mangsa-mangsa perang di Gaza. 

Pihak kami difahamkan bahawa akan ada lagi beberapa siri penyerahan wang sumbangan dari komuniti tersebut bergantung kepada sumbangan yang diterima.

Pihak PAFDBW mengucapkan terima kasih di atas sumbangan yang telah diberikan. Mereka amat perihatin dengan nasib saudara kita di Gaza yang telah dizalimi oleh pengganas Zionis dlm perang selama 11 hari yang bermula penghujung Ramadhan lalu. 

Pihak kami sebelum ini ada menerima sumbangan dr beberapa pihak spt alumni sekolah, alumni IPT, badan Korporat, NGO & Yayasan yang mengadakan pungutan di kalangan mereka atau sumbangan dari organisasi terbabit.

Sekiranya ada pihak-pihak lain yang mengadakan pungutan derma untuk Palestin, pihak kami bersedia untuk menyampaikannya terus kepada mangsa-mangsa perang di Gaza. InsyaAllah dalam masa tidak sampai 1 hari sumbangan tersebut berjaya disampaikan oleh pihak kami.

Sila hubungi pihak kami... 

MEREKA LEBIH MEMERLUKAN

Hj Nazri Deraman
Wakil Malaysia
The Palestinian Association For Development & Benevolent Works, PAFDBW
(Initiative of youth of Gaza cooperate with Malaysian)
Tel 0139811605
29 Mei 2021

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo