NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Maybank Umum Penamatan MaybankPay Pada 20 Julai 2020


Maybank, salah satu bank terkemuka di Malaysia, kini telah mengumumkan mereka akan menamatkan penawaran MaybankPay pada 20 Julai 2020 kelak.

MaybankPay merupakan salah satu perkhidmatan membayar melalui telefon pintar menggunakan ciri NFC yang telah diperkenalkan pada 2016 yang lepas. Ia ditawarkan untuk beberapa telefon pintar Android yang menyokong NFC, sekaligus mengalakkan transaksi secara nirtunai.

Menggunakan MaybankPay, pengguna boleh menambah kad kredit atau debit Visa pada aplikasi berkenaan, dan membuat pembayaran dengan hanya sentuh peranti pada terminal Visa PayWave.

Walaupun terdapatnya MaybankPay, ia boleh dikatakan agak kurang popular jikalau dibandingkan dengan penggunaan seperti Maybank QRPay atau Maybank2U. Terkini, Maybank mengumumkan akan menamatkan penawaran MaybankPay ini pada 20 Julai 2020 kelak.

Selepas tarikh berkenaan, pengguna tidak lagi boleh menggunakan perkhidmatan berkenaan, selain aplikasi tersebut akan dibuang daripada Google Play Store.

Sebagai alternatif, selain penggunaan perkhidmatan Maybank sendiri untuk transaksi nirtunai, pengguna turut boleh menggunakan Samsung Pay untuk tujuan pembayaran lebih kurang sama seumpama MaybankPay.

Sumber: https://amanz.my/2020241161/

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo