UMMAH Cabar Dap Keluar Daripada Kerajaan Ph Dalam Masa 7 Hari - Yakin Tun M Tolak Iktiraf UecUmmah mencabar Nga Kor Ming dan DAP supaya keluar dengan segera daripada Kerajaan PH pimpinan Tun M dalam masa 7 hari sekiranya benar2 gentleman, kerana UEC sudah pasti akan ditolak untuk diiktiraf oleh Tun M sebagai PM yang juga pemangku Menteri Pendidikan.

Ummah yakin Tun M sebagai PM dan juga Menteri Pendidikan akan sentiasa menjaga dasar-dasar pendidikan kebangsaan dan falsafah pendidikan negara daripada dicampuraduk dengan sistem pendidikan yang lain.

UEC adalah sistem peperiksaan asing yang dikendalikan oleh pertubuhan Dong Zong yang rasis, anti nasional dan perpaduan kaum yang membawa agenda negara China tanah besar dan Taiwan dalam pendidikan SMPC, yang sangat bercanggah dengan dasar pendidikan kebangsaan.

Ummah tetap yakin berdasarkan maklumat yang jelas diperolehi oleh PPDUEC daripada pelbagai pihak, maka UEC tidak akan diiktiraf dalam sistem peperiksaan pendidikan negara kita.

Ummah menyokong penuh pendirian Tun M bahawa UEC , SMPC dan dan Dong Zong adalah pertubuhan pendidikan yang rasis, anti nasional dan hanya mementingkan kaum cina sahaja tampa mengambilkira hak hak kaum lain yang majoriti dalam negara ini.

Mohd Zai Mustafa ialah Pengerusi Ummah, Ketua Eksekutif MAPPIM
Share What You Think About This Post!
Share What You Think About This Post!

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post