NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

#HPU914: Bulan akhirnya berkibar di PWTCKali pertama dalam sejarah apabila bendera PAS berkibar di ibu pejabat Umno, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur.

Bendera ‘Bulan’ itu dikibarkan bersama bendera Umno ‘Sang Saka Bangsa’ menjelang Himpunan Penyatuan Ummah pada Sabtu ini. Umno Online melaporkan lebih 10,000 pengunjung dijangka membanjiri PWTC bermula esok. Program bermula dengan zikir munajat Wanita Umno dan Muslimat PAS selain program bersama Puteri dan Ameerah PAS pada sebelah pagi.

Selepas solat Jumaat akan diadakan solat hajat dan disusuli “Wacana Intelektual Penyatuan Ummah” anjuran Penerangan Umno, selain Himpunan Anak Muda yang dikendalikan bersama antara Pemuda Umno dan Pemuda PAS di Dataran PWTC.

Pada malamnya pula, akan diadakan Ceramah Perdana Penyatuan Ummah di Plaza Merdeka yang menampilkan Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan dan Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man. Pada Sabtu, hari kemuncak, piagam kerjasama Umno dan PAS akan ditandatangani oleh presiden kedua-dua parti, Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Abdul Hadi Awang.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo