Penyokong LTTE & DAP Disebalik Desakan Menghalau Dr Zakir Naik?

oleh: Firdaus Wong Wai Hung

Semalam tular satu posting dari sebuah NGO India yang telah membuat laporan polis terhadap Dr Zakir Naik. Di atas nama bangsa India, NGO tersebut mengeluarkan kenyataan bahawa mereka terguris hati dengan ucapan Dr Zakir Naik, walhal ucapan itu ada sebenarnya berasas. Sebab itu ada kata pujangga menyebut ‘kebenaran itu pahit’.

Mereka semua ini adalah dari NGO Malaysian Tamilar Kural. Soalnya, siapakah sebenarnya mereka ini ?


Presiden kepada NGO Malaysian Tamilar Kural ini adalah David Marshel. David Mashel merupakan salah satu pimpinan DAP di Pulau Pinang. Beliau menggerakkan NGO Malaysian Tamilar Kural untuk memberi fokus kepada masyarakat Tamil.Beliau dilihat sehaluan dan sering mempertahankan P.Ramasamy yang merupakan Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang yang juga merupakan ahli dalam TGTE (pecahan LTTE) dan pernah bersama dalam program pengganas LTTE pada suatu ketika dahulu.

Sehubungan itu, NGO Malaysian Tamilar Kural dilihat seakan mengambil aspirasi dari idea pengganas LTTE ini dengan memperkenalkan logo NGO mereka dengan simbol Maaveerar Naal di bendera sebagai logo NGO mereka. Maaveerar Naal adalah simbol yang digunakan oleh LTTE bagi memperingati kematian tentera mereka. Persoalannya adalah, mengapa NGO ini turut memakai simbol Maaveerar Naal yang jelas diaspirasikan oleh V Prabakharan pengasas pengganas Tamil LTTE di Sri Lanka? Apa hubungan mereka dengan LTTE dan P. Ramasamy?Selain itu, di page Malaysian Tamilar Kural jelas mengeluarkan kenyataan menyokong pengganas LTTE. Malah mereka juga NGO yang digunakan untuk ‘membersihkan’ nama P.Ramasamy dari LTTE. Aneh bukan? Penyokong sesebuah pertubuhan pengganas membersihkan nama seseorang yang bersama menyokong pertubuhan pengganas yang sama.Situasi seperti sekawan anjing kurap cakap bahawa kawan sekurapnya itu bersih daripada kurap.

Oleh itu kita dapat kenal pasti siapa dalang yang menggerakkan supaya kebencian dan tekanan kepada Dr Zakir Naik ini terus dimainkan. Oleh itu, adakah kita masih mahu mereka teruskan agenda mereka?Dulu mereka menuduh Dr Zakir Naik sebagai pengganas, hakikat sebenarnya siapa yang menyokong pengganas?

R&D MRM

Sumber: https://www.facebook.com/FirdausWongMRM/posts/2187514041359570
Share What You Think About This Post!
Share What You Think About This Post!

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post