NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Derita Yemen Perlukan Simpati AndaYemen sebuah negara arab yang antara termiskin di dunia hampir hancur musnah dilanda peperangan yang belum berkesudahan. Kebuluran dan wabak penyakit antara masalah utama melanda negara ini terutamanya golongan kanak-kanak.

Sekumpulan pelajar Malaysia yang menuntut di sana telah menubuhkan NGO Pertubuhan Yemen Care bagi menyusun atur kerja kebajikan membantu rakyat di sana.

Saban hari ada sahaja kematian dilaporkan samada akibat dibom mahupun akibat wabak penyakit dan kebuluran. Untuk perlaksanaan ibadah korban di Yemen adalah suatu yang mustahil kerana kos lembu yang sangat mahal ditambah situasi keselamatan yang tidak menentu. Maka, Sempena musim korban yang akan tiba tidak lama lagi, satu program dana dilancarkan melalui penyertaan ibadah korban di negara lain yang lebih murah kos lembunya dan hasil dana program tersebut akan dihantar ke Yemen untuk bantuan makanan mangsa di sana.

Program ini menawarkan 3 peluang beribadah yang besar ganjaran pahalanya. Pahala ibadah korban, pahala sedekah daging korban kepada komuniti umat islam yang doif di negara yang dilakukan sembelihan, dan pahala bersedekah membantu pelarian perang di Yemen.

Ayuh ! ... Bersama kita membantu meringankan derita rakyat Yemen. Mereka telah lama derita dan anak-anak kecil saban waktu menangis kelaparan. Hinggakan tiada air mata lagi dalam tangisan mereka. Hulurkan simpati anda dan kongsikan sedikit rezeki anda buat mereka.

1 bahagian lembu Rm350.00

1 ekor kambing Rm550.00

1 naskah Al Quran waqaf Rm30.00

*Program Korban Aqiqah Untuk Dana Mangsa Perang Rakyat Yemen*

PERTUBUHAN CAKNA YAMAN MALAYSIA
Akaun Maybank 562245510737

Akaun CIMB Islamic 8603144942

*Tel @ Whatapp SEGERA untuk PENDAFTARAN* :
013 - 9680890

*Solahuddin Al-Idrus*

Kami rayu untuk anda bantu sebarkan maklumat ini..

013 - 9680890
013 - 9680890
013 - 9680890

*BANTULAH RAKYAT YEMEN*

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo