NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Umno terbuka terima bekas ahli , Azizi ada peluang

Presiden Umno Zahid Hamidi berkata pintu sentiasa terbuka kepada mereka yang mahu kembali ke parti. 


NIBONG TEBAL: Presiden Umno Zahid Hamidi berkata partinya sentiasa terbuka untuk menerima mana-mana bekas ahli, termasuk bekas menteri hal ehwal ekonomi Mustapa Mohamed.

“Pintu Umno sentiasa terbuka untuk sesiapa yang ingin kembali,” katanya ketika ditanya sama ada Mustapa yang lebih dikenali sebagai Tok Pa akan diterima kembali.

Tanpa menyebut Mustapa secara khusus, Zahid berkata bahawa bekas ahli Umno yang bercadang untuk menyertai semula parti itu mesti terlebih dahulu mendapat kelulusan lembaga disiplin dan biro politik parti.

Minggu lalu, Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin berkata beliau tidak tahu Mustapa telah keluar parti selepas bersara daripada politik.

Muhyiddin, pengerusi Perikatan Nasional, berkata beliau menghormati keputusan bekas Ahli Parlimen Jeli itu tetapi menyatakan kepercayaannya bahawa Mustapa masih lagi tokoh popular dalam kalangan pengundi.

Muhyiddin dilihat menaruh harapan bahawa Mustapa akan membantu kempen PN pada PRK akan datang, dengan berkata bekas wakil Umno itu masih boleh bekerjasama dengan Bersatu. Mustapa meninggalkan Umno dan menyertai Bersatu pada 2018.

Beliau juga percaya Mustapa tidak bercadang untuk menyertai mana-mana parti lain tetapi hanya meninggalkan Bersatu untuk keluar sepenuhnya daripada politik.

Sebelum ini, FMT melaporkan Bersatu Kelantan sebagai berkata ia bersedia untuk meletakkan Mustapa dan memberi laluan kepada bekas setiausaha agung Umno Annuar Musa jika PRK Gua Musang dan Jeli diadakan.

Bagaimanapun, Mustapa menolak perkara itu dengan berkata beliau telah ‘bersara’ daripada politik dan tidak lagi menjadi ahli Bersatu sejak 30 Sept tahun lepas.

Ketika ditanya mengenai potensi sokongan kepada calon PN Abidin Ismail daripada pengundi muda dalam PRK Sungai Bakap, Zahid berkata beliau yakin golongan belia akan menyokong calon kerajaan.

“Terdapat 5,105 ahli Umno di Sungai Bakap dan kita akan memanfaatkan kekuatan mereka dalam merebut undi,” katanya.

Abidin bersaing satu lawan satu dengan calon Pakatan Harapan (PH) Joohari Ariffin.

Zahid sebelum itu merasmikan Program Tabika Pra Tahfiz peringkat Pulau Pinang untuk Tabika Kemas, inisiatif Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah.

Program itu bertujuan menyediakan kanak-kanak dengan pendidikan asas agama bersama pendidikan awal mereka, untuk memupuk pertumbuhan rohani dan intelek.Sumber | FMT Malaysia 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo