NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

14 sungai di Johor dikategori paling tercemar

Onn Hafiz Ghazi meluahkan kekecewaan selepas meninjau beberapa sungai hari ini kerana dipenuhi longgokan sampah sarap, sisa buangan dan bau busuk akibat pencemaran bahan kimia. (Gambar Facebook)


JOHOR BAHRU: Kualiti air di 14 batang sungai di Johor dikategorikan paling tercemar, antaranya Sungai Kempas, Sungai Buluh, Sungai Tampoi dan Sungai Pandan, kata Menteri Besar, Onn Hafiz Ghazi.

Susulan itu, beliau mengarahkan Jabatan Alam Sekitar, Jabatan Pengairan dan Saliran, pihak berkuasa tempatan serta agensi berkaitan segera menubuhkan pasukan petugas bagi menangani isu berkenaan.

“Saya yakin dengan kerjasama erat pelbagai agensi kerajaan negeri dan persekutuan, sungai-sungai di Johor pasti dapat dibersihkan, sekali gus merealisasikan agenda Johor Bersih menjelang 2030,” katanya dalam catatan Facebook hari ini.

Beliau turut meluahkan kekecewaan selepas meninjau beberapa sungai hari ini kerana dipenuhi longgokan sampah sarap, sisa buangan dan bau busuk akibat pencemaran bahan kimia.

Pada masa sama, beliau menyeru rakyat Johor bersama menjalankan tanggungjawab sosial serta bekerjasama erat dengan kerajaan negeri dalam menjaga kebersihan dan kesihatan sejagat.


Sumber I FMT Malaysia ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo