NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Polis cedera digigit penagih dadah curi kabel elektrik


BANGKOK:
Seorang lelaki yang sedang khayal akibat dadah bertindak menggigit lengan seorang pegawai polis ketika ditahan kerana mencuri bekalan tenaga elektrik di wilayah Krabi di selatan Thailand kelmarin.

Pihak Berkuasa Elektrik Wilayah (PEA) sebelum ini dimaklumkan mengenai beberapa wayar yang mencurigakan menuju ke rumah Natthaphong, 31, di daerah Tap Prik.

Natthaphong dilaporkan mencuri bekalan tenaga dengan menyambung wayar dari tiang elektrik terus ke rumahnya secara berbahaya dan tidak memasang meter, menyebabkan PEA tidak dapat mengesan penggunaan tenaga elektriknya.

Kelmarin, pegawai PEA dan pegawai polis Mueang Krabi cuba menyerbu rumah Natthaphong namun suspek yang sedang khayal dengan dadah jenis methamphetamine tidak membenarkan polis masuk ke dalam rumahnya.

Lelaki itu tiba-tiba menyerang pegawai polis berkenaan dan menggigit lengannya, menyebabkan kesan luka yang dalam sebelum cuba melarikan diri. 

Tetapi pegawai polis pantas mengejar dan menggarinya untuk menghalang lelaki itu daripada menyerang lagi.

Jiran suspek, Wisa Rakkuea, 56, memberitahu polis, Natthaphong seorang yang ganas dan penagih dadah, malah pada September lalu, dia pernah menyerang jirannya itu dengan pisau.

“Saya pernah memfailkan laporan polis menuduh Natthaphong cuba membunuh, tetapi tiada tangkapan dibuat berhubung laporan itu,” kata Wisa. – AGENSI


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo