NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Cristiano Ronaldo dipelawa sertai kelab Arab Saudi


CRISTIANO Ronaldo masih mempunyai masa depan untuk beraksi dalam kancah Arab Saudi walaupun pernah menolak tawaran mereka, menurut menteri sukan negara itu yang turut memujinya sebagai pemain contoh.

Kapten Portugal itu kini tidak terikat dengan mana-mana kelab selepas bersetuju menamatkan kontraknya dengan Manchester United berikutan temu bual kontroversialnya di sebuah rancangan.

Ia menamatkan penggal keduanya yang serba tidak kena di kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) itu, tetapi sepatutnya boleh dielakkan sekiranya penyerang tersebut dilepaskan lebih awal.

Antara tawaran terawal hadir daripada sebuah kelab di sana dan Menteri Sukan Arab Saudi, Putera Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, menyokong langkah untuk membawa pemain tersohor tersebut ke negara berkenaan.

“Sebarang kemungkinan boleh terjadi,” katanya kepada BBC Sport.

“Saya ingin melihat Ronaldo beraksi dalam liga Saudi.

"Ia akan memberi manfaat kepada liga, ekosistem sukan di Saudi dan ia mampu memberi inspirasi buat pemain muda akan datang. Dia merupakan contoh kepada ramai kanak-kanak dan mempunyai peminat yang ramai."........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo