NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PH tak serik menipu, jangan terpedaya janji hapus tol

Asyraf Wajdi Dusuki berkata PH tidak serik menabur janji baharu kepada rakyat menjelang PRU15.


PETALING JAYA: Pemuda Umno menyifatkan Pakatan Harapan (PH) sebagai sebuah gabungan parti politik tidak serik membuat janji termasuk menghapuskan tol jika memenangi PRU15.

Ketua Pemudanya Asyraf Wajdi Dusuki bagaimanapun percaya rakyat tidak akan termakan dengan janji kitar semula PH pada pilihan raya umum kali ini.

“Pengerusi DAP Lim Guan Eng berjanji tol di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) akan dimansuhkan jika PH memenangi pilihan raya umum ke-15 (PRU15) dan membentuk kerajaan persekutuan seterusnya.

“Hebat, janji terbaharu PH datang lagi. Janji Lim Guan Eng, jika PH menang tol PLUS akan dihapuskan, nampaknya tidak serik-serik lagi PH mahu menabur janji baharu untuk rakyat sempena PRU15. Siapa percaya angkat tangan,” katanya di Facebook.

Sementara itu, Ketua Puteri Umno Zahida Zarik Khan berkata pihaknya tidak terkejut dengan tindakan PH yang disifatkan mengulangi skrip dan penipuan sama digunakan semasa pilihan raya menjelang PRU15.

“Tak mustahil selepas ni mereka akan ulang janji hapuskan hutang PTPTN, hapus cukai itu, hapus cukai ini dan segala harapan palsu untuk perbodohkan rakyat.

“Rakyat dah serik 22 bulan kena tipu dengan PH, mereka sahaja yang masih tak serik-serik untuk menipu dan terus menipu. Jadi selepas ini jika ada dengar apa-apa lagi janji mereka, cukup lah sekadar dengar, tapi percaya jangan sekali,” katanya.

Terdahulu, Lim berjanji tol di Lebuh Raya Utara Selatan akan dimansuhkan jika PH memenangi PRU15 dan membentuk kerajaan persekutuan seterusnya.

Memetik laporan China Press, Lim berkata, ketika menerajui kerajaan selama 22 bulan, PH telah berjaya mengurangkan bayaran tol sebanyak 18%.

Menurut bekas menteri kewangan itu, PH boleh menghapuskan tol lebuh raya itu jika diberikan tempoh mentadbir selama lima tahun.


Sumber I FMT Malaysia ............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo