NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tajuddin pengerusi baharu BBC, Khairuddin timbalanKUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman dilantik sebagai Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan (BBC).

Tajuddin dilantik mengisi jawatan itu menggantikan Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim yang kini menjawat jawatan Menteri Wilayah Persekutuan dalam kabinet kerajaan Persekutuan.

Beliau yang mengesahkan perkara itu ketika ditanya Bernama turut memaklumkan Ahli Parlimen Kuala Nerus, Datuk Mohd Khairuddin Aman Razali yang juga bekas Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi sebagai Timbalan Pengerusi.

Tajuddin berkata, Kelab Penyokong Kerajaan itu kini akan dikenali sebagai Kelab Penyokong Kerajaan Malaysia (BBC Kerajaan Malaysia).

Sebelum ini, ketika diterajui Shahidan ia dikenali sebagai Kelab Penyokong Kerajaan Perikatan Nasional (PNBBC).

Shahidan dilantik sebagai Pengerusi PNBBC pada Mei 2020, manakala Timbalan Pengerusi ketika itu disandang Ahli Parlimen Pasir Puteh, Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh. - Bernama


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo