NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRK Sg Kandis: PKR Gusar Kerjasama Umno,PAS – Noraini


Pakatan Harapan (PH) dikatakan semakin gusar dengan kerjasama UMNO dan PAS pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis.

Ketua Wanita UMNO, Datuk Dr Noraini Ahmad, berkata ini kerana berdasarkan perkembangan terkini, undi masyarakat Sungai Kandis akan banyak berpindah kepada Barisan Nasional (BN) berbanding ketika Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

"Atas sebab itu PKR terpaksa membawa ramai pemimpin utama Pakatan Harapan (PH) menjelang hari terakhir kempen bagi menyekat momemtum calon BN.

"Ketika hari pertama kempen, pemimpin PKR di Selangor begitu yakin akan menang besar, tetapi keyakinan mereka semakin tergugat selepas PAS secara terbuka menyokong calon BN.

"Jadi PKR terpaksa membawa Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim," katanya.

Beliau ditemui pemberita selepas melawat bekas calon PAS bagi DUN Sungai Kandis pada PRU-14, Mohd Yusof Abdullah di kediamannya di Kampung Jalan Kebun pada Isnin.

Mengulas lanjut, Noraini berkata, tiada yang mustahil dalam politik dan begitu juga dengan peluang calon BN, Datuk Lokman Noor Adam untuk menang pada PRK Sungai Kandis.

"PKR pun bimbang sebab lebih 70 peratus pengundi di Sungai Kandis adalah orang Melayu," katanya.

Sebelum ini, Ahli Majlis Syura Ulama PAS Pusat, Datuk Dr Khairuddin Aman Razali berkata, menjadi kewajipan kepada penyokong PAS menolak PH yang dilihat tidak menegakkan serta menjaga agama Islam.

Selain itu, beberapa pemimpin PAS Pusat seperti Naib Presiden, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah; Ketua Penerangan, Nasrudin Hassan dan Ahli Jawatankuasa Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz turut mendorang ahli parti itu menyokong calon BN.

Tiga calon bakal berentap dalam PRK Sungai Kandis pada 4 Ogos ini membabitkan Lokman Noor Adam, Mohd Zawawi Ahmad Mughni (PKR) dan K Murthy (BEBAS) - Wartawan Watan-Online

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo