MPAG Tolak Sampul Raya Berimej Babi


KUALA LUMPUR – Sampul duit hari raya Majlis Perbandaran Alor Gajah (MPAG) yang mempunyai seolah-oleh imej babi yang tular di media sosial merupakan satu kesilapan cetakan.
MPAG dalam satu kenyataan di Facebook berkata, pihak majlis telah menolak cetakan tersebut.

Menurutnya, pihak tidak bertanggungjawa telah menularkan cetakan yang silap tersebut di media sosial.

“Merujuk kepada isu sampul dan kad raya yang telah diviralkan baru-baru ini dimaklumkan terdapat kesilapan dalam cetakkan dan pihak Majlis telah menolak dan reject cetakkan tersebut.

“Namun ia telah diviralkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Pihak majlis memohon maaf atas kekhilafan yang berlaku,” kata kenyataan itu.

Sampul duit hari raya MPAG yang mempunyai cetakan seolah-oleh imej babi menjadi tular di media sosial dan menjadi buah mulut netizen yang berpendapat ia tidak seharusnya berlaku.

“Jagalah sensitiviti semua kaum di Malaysia. Kenapa Majlis Perbandaran Alor Gajah nak keluarkan sampul duit hari raya dengan muka babi?

“Siapa yang design (reka) dan adakah semakan design dibuat sebelum cetak? Jangan sekadar minta maaf hanya kerana isu ini menjadi viral. Investigate (siasat),” kata seorang pengguna Facebook bernama Sujita Soorian. – UTUSAN ONLINE

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post