DAP jangan melampau! - Wan Saiful

ARAU: Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Wan Saiful Wan Jan mengkritik tindakan segelintir pemimpin DAP yang berpolitik secara melampau hingga melabelkan pihak tertentu sebagai Taliban atau ekstremis.

Beliau berkata, Malaysia mempunyai pelbagai latar belakang politik tetapi adalah tidak wajar menggambarkan secara melampau kerjasama PAS dan UMNO.

“DAP, janganlah membuat tuduhan berlebihan terhadap PAS seperti Taliban kerana apa yang dilakukan PAS dan UMNO adalah kerjasama berkaitan politik.

“Kerjasama mereka tidak membabitkan sebarang unsur ekstremisme, malah di Malaysia, ia tidak sampai ke tahap itu.

“Kena ingat, saya datang daripada PAS dan hasil acuan daripada PAS. Apa yang PAS buat, saya masih menghormati PAS. Apabila menuduh PAS ekstrem itu tidak kenalah. Jangan semua kita cat dengan warna yang sama,” katanya yang ditemui selepas merasmikan program Jom Masuk Universiti di Kolej Vokasional Arau di sini hari ini.
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget