Kelayakan Akademik, PAS Paling Serius



[image_0]

KELAYAKAN AKADEMIK: PAS PALING SERIUS

Oleh: Dr Tanaka Mustafa

1) Walaupun PAS kalah teruk bagi keseluruhan parlimen Malaysia, tapi PRU14 lepas menunjukkan PAS komited meletakkan calon-calon yang berpendidikan tinggi, professional dan betul-betul qualified.

2) Boleh dikatakan PAS parti paling serius untuk membawa perubahan mensejahterakan negara. Bukan memberi harapan palsu dengan menawarkan calon dengan ijazah palsu. Bukan sorang dua bersijil dan ijazah palsu. Ramai lagi, tunggu tentera bawang kantoikan saja.

3) Lebih baik korang padam bahagian kelayakan akademik korang kalau dah fake. Lebih baik orang tak tahu bodoh atau pandai daripada terkantoi sebagai penipu. Bukan saja malu family dan parti, tapi malu nama negara kita jugak lah wei. Yang ni kut contoh 'Melayu pemalas' seperti Tun cakap tu?

4) Kekalahan PAS sebenarnya menepati pepatah 'kebenaran yang tidak tersusun akan dikalahkan oleh kebatilan yang tersusun rapi'.

Sekian.
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget