'Raja Troll' sedia pertimbang berdebat dengan 'MenHEN'

Annabelle Lee

PRK CAMERON l Bekas perdana menteri Najib Razak berkata sedia mempertimbangkan untuk menerima cabaran supaya perdebatan secara terbuka diadakan antara dirinya dengan seteru politik sekian lamanya, Lim Kit Siang.

"Biarkan saya pertimbangkannya," katanya kepada Malaysiakini semasa berkempen di Pos Betau, Jelai, hari ini.

"Dia begitu obses dengan saya, masalahnya saya mahu berhubungan dengan orang ramai, bukan hanya berdepan satu orang sahaja."


Lim adalah pengkritik lantang Najib selama bertahun-tahun, terutamanya dalam skandal 1MDB, khususnya di alam maya.

Najib pula baru berjinak dengan media sosial dan hanya mendapat pengiktirafan dalam beberapa bulan kebelakangan dan mula popular dengan penampilan "bosku".

Beliau lazimnya agak sopan dan kata serta bahasanya terpelihara dengan baik. Namun sejak kekalahan BN pada pilihan raya umum Mei, tahun lalu, Najib mempunyai kecenderungan untuk mengkritik segala bidasan terhadap diri dan partinya dengan cara yang bukan sahaja agak pintar tetapi juga menghiburkan.

Terbaru, Najib melabelkan Lim sebagai "Menteri Hal-Ehwal Najib" atau singkatannya "MenHEN" kerana sikap pemimpin DAP itu yang sering memberi tumpuan kepadanya dan menjadikannya sebagai sasaran.

Sumber: https://www.malaysiakini.com/news/461501
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget