Kedah: PAS sedia runding kerusi Speaker


Sikap memberi tekanan dan mendesak pihak pembangkang untuk menerima hanya cadangan daripada Menteri Besar atau sebagai pengerusi Pakatan Harapan Kedah adalah sikap yang tidak profesional, adil dan matang sebagai seorang pemimpin kerajaan negeri. 

1. PAS Kedah komited dengan ketegasannya berhubung isu perlantikan Speaker Dewan Undangan Negeri perlulah mengikuti kaedah-kaedah dalam undang-undang Tubuh Negeri Kedah.

2. Cadangan Menteri Besar Kedah untuk bertemu dengan Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri dari pihak pembangkang belum memadai kecuali perlu melibatkan semua parti-parti politik yang berkaitan iaitu komponen Pakatan Harapan, PAS dan Barisan Nasional bagi menyelesaikan isu ini. PAS sedia kearah itu.


3. Sikap memberi tekanan dan mendesak pihak pembangkang untuk menerima hanya cadangan daripada Menteri Besar atau sebagai pengerusi Pakatan Harapan Kedah adalah sikap yang tidak profesional, adil dan matang sebagai seorang pemimpin kerajaan negeri.

4. PAS berpandangan cadangan agar diadakan PRN menampakkan kerapuhan kerajaan pimpinan blok Pakatan Harapan serta kegelabahan Menteri Besar berhadapan dengan senario yang ada di Kedah apabila kedudukan kerusi pihak kerajaan pimpinan Pakatan Harapan 18 dan kerusi kalangan pembangkang 18.

DR AHMAD FAKHRUDDIN SHEIKH FAKHRURAZI adalah PESURUHJAYA PAS KEDAH

Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget