PAS Perak bincang syarat tubuh kerajaan negeri dengan BN atau PH

Razman Zakaria berkata, antara syarat itu ialah parti yang bekerjasama dengan parti itu tidak boleh menghalang matlamat perjuangan PAS.

PAS Perak bincang syarat tubuh kerajaan negeri dengan BN atau PH

PETALING JAYA: PAS Perak sedang mengadakan perbincangan tidak rasmi dengan Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) bagi membentuk kerajaan negeri dalam masa seminggu.

Pesuruhjaya PAS negeri, Razman Zakaria dipetik TV3 sebagai berkata, antara syarat itu ialah parti yang bekerjasama dengan parti itu tidak boleh menghalang matlamat perjuangan PAS.

Beliau ketika mengadakan mesyuarat harian Perak di Ipoh hari ini berkata, PAS Perak akan mengadakan mesyuarat dengan ahli Jawatankuasa PAS Pusat untuk membincangkan perkara itu, esok.

Kerajaan negeri belum dibentuk di Perak kerana tiada parti yang mendapat majoriti mudah 30 kerusi negeri.

Semalam, PKR diumumkan memenangi 29 kerusi negeri, BN (27) dan PAS (3).

Sumber:
http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2018/05/10/pas-perak-bincang-syarat-tubuh-kerajaan-negeri-dengan-bn-ph/
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget