MB Terengganu: Peranan Media Sangat Dihargai

media berhak melaporkan maklumat kepada rakyat tetapi berita mestilah sahih dan tidak diputarbelit


MB Terengganu: Peranan Media Sangat Dihargai

KUALA TERENGGANU: Kerajaan Negeri Terengganu menghargai peranan media dalam menyampaikan maklumat dan bekerjasama membangunkan negeri tersebut.

Menteri Besar yang baru, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, pandangan PAS konsisten tentang peranan media dan parti itu menyokong Akta Anti Berita Tidak Benar 2018.

"Pendirian kami bahawa media berhak melaporkan maklumat kepada rakyat tetapi berita mestilah sahih dan tidak diputarbelit"

"Sudah tentu setiap agensi berita berpegang kepada prinsip kewartawanan beretika dalam menyampaikan berita yang tepat dan benar", ujar beliau kepada pemberita hari ini.

Terdahulu sebelum itu, Samsuri disambut mesra oleh kakitangan Wisma Darul Iman apabila memulakan hari pertamanya sebagai Menteri Besar pada jam 8.55am.

Sementara itu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam kenyataannya berkata bahawa parti itu serius memantau perkembangan politik selepas PRU14 sebaik sahaja kerajaan pusat dan negeri dibentuk.

"Perpaduan dan harmoni di kalangan rakyat mestilah dipelihara sepanjang peralihan ini", kata beliau.

-BERNAMA

Sumber:
http://www.thesundaily.my/news/2018/05/14/terengganu-mb-appreciates-media-role-delivering-information
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget