TEPAT. TELUS. TERKINI.

Hampir 5 juta Pengunjung 1 Media


Dengan pengunjung mencecah 5 juta sejak dilancarkan pada 9 Oktober 2016, !media terus berkembang menjadi sebuah media online yang mendokong kebebasan nedia dengan tagline, 'Tepat, Telus, Terkini.

Menjelang pilihanraya umum ke-14 pada 9hb Mei ini, 1Media menganjurkan 2 survey online kepada pembaca 1Media untuk melihat sokongan pembaca kepada saingan terhebat dalam pilihanraya kali ini yang buat pertama memberikan 3 pilihan kepada pengguna - A (BN yang dah memerintah sejak merdeka) atau B (PH - Pakatan baru yang dihidupkan semula untuk mendokong kerajaan lama sebelum ini yang sudah memerintah selama 22 tanhun oleh Tun M dan Anwar  menjadi sebahagian daripada pemerintahan tersebut) dan satu lagi pilihan baru C (yang akan membentuk kerajaan teknokrat dibawah Gagasan Sejahtera) yang perlu diberikan satu peluang alternatif kepada A dan B diatas.Mana satu pilihan rakyat terserah kepada mereka. Tetapi pembaca 1Media telah memilih  87 % undian kepada C (PAS yang menerajui Gagasan Sejahtera) dan 9 % kepada pilihan B gabungan yang dibentuk  PKR (PKR 5%, 2 % PAN, 1 % PPBM dan 1 % DAP). Mengejutkan BN hanya mendapat 5 % sahaja. Hanya 1 % sahaja yang tak pasti nok pilih pihak mana, yang boleh difatkan terlalu kecil.

Disebabkan keputusan ini diluar jangkaan pengkaji politik, 1Media mengadakan satu lagi undian. Kali ini pun keputusan yang belum muktamad menunjukan pilihan C (PAS Gagasan Sejahtera mendapat 69 % dan Gabungan PKR/Pakatan Harapan mendapat 25 % dan BN hanya mendapat 5 % juga.Manifesto manakah pilihan rakyat?

BN
PKR
PAS (Malaysia Sejahtera)Show results

Ini sekali lagi menunjukkan BN berada jauh dibelakang. Gabungan PKR/Pakatan Harapan sedang cuba untuk bersaing dengan PAS Gagasan Sejahtera yang menjadi pilihan pembaca 1media pada PRU ke14 ini.

Tinggal 2 hari lagi undi akan menentukan kerajaan yang bakal dipilih. Jika trend ini berterusan Malaysia akan mendapat kerajaan baru yang lebih sejahtera.

Terunskan undian anda.

Reactions:

Post a comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget