PRU14: Satu calon, satu kerusi bagi Gerakan - Mah

Setiap calon Parti Gerakan yang dibenarkan bertanding, akan hanya bertanding satu kerusi sahaja dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14) akan datang, kata Presiden Datuk Seri Mah Siew Keong. 

Beliau berkata ini bagi membolehkan seseorang itu memberikan perkhidmatan dengan lebih berkesan dan terbaik kepada masyarakat diwakilinya. 

"Yang pasti tiada seorang pun calon yang bertanding di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN), akan turut akan bertanding di kerusi Parlimen. 

“Ini kerana kerusi yang ada adalah terhad sedangkan kita mempunyai ramai pemimpin dan calon yang sesuai untuk diketengahkan,” katanya kepada pemberita di Seremban semalam selepas meninjau persiapan parti itu untuk PRU14. 

Turut hadir, Pengerusi Gerakan Negeri Sembilan Datuk David Choong Vee Hing. 

Dalam pada itu, Mah yang juga menteri perusahaan perladangan dan komoditi berkata parti itu telah menyerahkan senarai nama calon bagi kerusi DUN dan Parlimen kepada Pengerusi Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Najib Razak untuk dipertimbangkan sebagai calon. 

“Kira-kira 60 peratus daripada senarai calon itu adalah muka baharu,” katanya. 

- Bernama
Labels:
Reactions:
[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget