PAS: Beri peluang satu penggal tadbir Malaysia - Selehen
SHAH ALAM: PAS menggesa rakyat memberi peluang kepada parti itu untuk mentadbir negara selama satu penggal untuk melihat perubahan yang boleh dilakukan mereka.

Pesuruhjaya PAS Selangor, Sallehen Mukhyi berkata rakyat sudah mengetahui corak dan kesan daripada pentadbiran di bawah Datuk Seri Najib Razak dan Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Kita minta masyarakat beri peluang sekali sahaja kepada PAS untuk memberikan khidmat selama satu penggal paling kurang, perhatikan apa yang kita akan buat.

“Pakatan Harapan (PH) menampilkan bekas perdana menteri yang akan jadi perdana menteri semula, sama juga dengan perdana menteri dari Barisan Nasional (BN).

“Kedua-duanya, tuan-tuan dan puan-puan sudah ada pengalaman, yang belum ada pengalaman hanyalah perdana menteri dari PAS,” katanya pada Dialog Perpaduan Nasional PAS Selangor, hari ini.

Dr Mahathir yang pernah menerajui negara selama 22 tahun, dipilih sebagai perdana menteri jika PH memenangi pilihan raya umum ke-14 (PRU14). Najib pula sudah menjadi perdana menteri selama 9 tahun.

Sallehen berkata, sekiranya PAS gagal mentadbir negara dengan baik dalam 1 penggal, rakyat boleh menghukum PAS pada PRU15 dengan memilih PH atau BN.

Beliau turut menyerang Dr Mahathir dengan berkata, parti itu akan menurunkan calon muda dan bertenaga pada PRU14, bukannya calon berusia 93 tahun dan ke atas.

Adun Sabak itu turut melarang penyokong dan ahli PAS menyebarkan fitnah, walaupun mereka bakal berdepan gelombang serangan fitnah menjelang PRU14.

“Saya percaya kali ini penuh dengan serangan, berita yang pelbagai. Kita dilarang sebar fitnah, kita tidak boleh sebar fitnah. Parti lain akan fitnah dan PAS akan terus difitnah.

“Ia sebagaimana fitnah PAS bersama Umno, PAS dapat RM90 juta dan PAS digambarkan sebagai parti yang benci orang bukan Islam, ini semuanya fitnah.”
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget