Malaysian Malaysia: Kenapa Muhyiddin, Mahathir Diam?Baru-baru ini Kit Siang sekali lagi tegaskan DAP akan terus berpegang teguh konsep Malaysian Malaysia. Perkara itu dibahas Kit Siang ketika usul menjunjung kasih titah YDP Agong dalam sidang Dewan Rakyat.

Sehingga sekarang Mahathir dan Muhyiddin Yasin senyap je? Sedangkan selama ini mereka lah yang begitu keras menentang konsep Malaysian Malaysia.

Kita semua sedia maklum kedudukan istimewa Melayu dan Islam memerlukan pelaksanaan dasar yang bersifat afirmatif. Berbeza denga konsep Malaysian Malaysia yang menawarkan kesamarataan mutlak antara kaum dan agama.

Adakah Mahathir and Muhyiddin sanggup menggadaikan maruah bangsa demi kepentingan peribadi masing-masing? Kata orang, senyap tu tanda setuju?
Labels:
Reactions:

Post a Comment

Matlamat DAP tetap consistent. Yang tak consistent tu golongan yang bersekongkol dengan DAP. Hari ni lain, esok dah lain. Hari ni bersama BN, esok menentang BN. Hari ini bersama perpaduan melayu Islam, esok menentang perpaduan melayu Islam. Hari ini istiqamah dengan perjuangan Islam, esok lari daripada perjuangan Islam.

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget