Jualan Sentuhan Rakyat Kerana Silap Urus Tadbir Dan Beban GST
ROMPIN: Menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 semakin banyak program dilaksanakan kerajaan bagi membantu Umno menarik sokongan rakyat.

Antaranya program jualan murah yang melibatkan subsidi terpaksa ditanggung kerajaan membabitkan peruntukan tidak sedikit.

Mulai tahun ini kerajaan BN menganjur program Jualan Sentuhan Rakyat di kawasan parlimen di seluruh negara.

Yang Dipertua PAS Rompin, Ustaz Nazri Ahmad berkata, pemimpin Umno seperti lupa silap urus tadbir sekarang dengan memperkenalkan GST menyebabkan berlaku kos sara hidup.

"Parti yang memerintah menyebabkan berlaku kenaikan harga barang ekoran pelbagai cukai diperkenalkan.

"Mereka yang menyebabkan berlaku kenaikan harga barangan. Sebaliknya dianjur pula jualan murah kononnya bersimpati dengan rakyat.

"Ini amat melucukan atau mungkin Umno merasa bersalah kepada rakyat dan ingin menebus kesalahannya," katanya di sini.

Program Jualan Sentuhan Rakyat dianjurkan kerajaan pusat di premis milik Umno di seluruh negara.

Nazri juga berkata, ada sesuatu yang menghairankan di sebalik kesungguhan Umno menganjurkan pesta jualan murah.

Menurutnya program jualan murah tersebut mungkinkah terlepas daripada GST atau kerajaan terpaksa menyediakan peruntukan lagi bagi memberi subsidi kepada penjual terlibat.

"Penganjur pesta jualan murah Umno memperolehi keuntungan besar kerana mereka boleh mendapat barangan pada harga kilang kerana membeli dalam kuantiti banyak.

"Mungkin ada subsidi disediakan kerajaan. Ini hanya main silap mata sahaja," ujarnya. -HARAKAHDAILY 7/3/2018


________________ 
Penafian: 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
Labels:
Reactions:
[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget