Kenyataan Ketua Biro Politik HAMAS, Ismail Haniyeh berikutan pengumuman Trump memindahkan kedutaan US ke Kota Al-QudsKenyataan Ketua Biro Politik HAMAS, Ismail Haniyeh  berikutan pengumuman Trump memindahkan kedutaan US ke Kota Al-Quds sekaligus mengiktirafnya sebagai ibu negera negara haram Israel :

1. Kerajaan Palesti di Ramallah harus mengambil sikap berani menolak Perjanjian Oslo yang menjadi punca kezaliman ke atas rakyat Palestin pada hari ini.

2. Seluruh rakyat dan ahli gerakan diseru berarak beramai-ramai menyatakan bantahan dan kemarahan terhadap keputusan biadap yang diambil Trump.

3. Esok diisytiharkan sebagai Hari Kemarahan dan seluruh rakyat dan umat Islam diseru melancarkan Intifadha baru di Gaza, Tebing Barat dan seluruh Palestin dan dunia.

4. Kita pada hari ini tidak berdepan bala bencana, malah mereka yang cuba menormalisasi isu Palestin sebenarnya yang akan berdepan bencana.

5. Isu Palestin tidak akan selesai dengan keserasian dan normalisasi, malah ia hanya akan selesai dengan penentangan, ribat dan membina kekuatan.

Maka yang mahu bersama akan bersama, dan yang menentang, teruskan menentang.

Sumber: Nadir Al Nuri 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1721112174574707&id=100000278236653
Labels:
Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget