Harga Minyak Dunia Jatuh, Harga Minyak Negara Naik


London: Walaupun harga minyak di stesen-stesen di Malaysia naik sebanyak 7 sen, namun, harga minyak mentah jatuh untuk hari keempat dagangan secara berturut-turut selepas simpanan minyak mentah dan gasolin Amerika Syarikat mengalami peningkatan tidak dijangka.

Menurut Reuters, harga minyak kekal menerima tekanan berdasarkan jangkaan Agensi Tenaga Antarabangsa (IEA) minggu ini yang membayangkan pertumbuhan lebih perlahan dalam permintaan minyak mentah global.

Penanda aras minyak mentah global Brent LCOc1 turun 19 sen kepada AS$62.02 satu tong, selepas jatuh 1.5 peratus pada Selasa, kejatuhan satu hari terbesar dalam sebulan.

Pertubuhan Negara-Negara Pengeksport Petroleum (OPEC) akan bermesyuarat 30 November ini dan dijangka bersetuju melanjutkan pemotongan pengeluaran yang dipersetujui sebelum ini.

https://www.menara.my/harga-minyak-dunia-terus-jatuh-harga-minyak-negara-naik/
Labels:
Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget