KUIZM: Pengambilan Kedua Khas untuk pelajar lepasan SPM/SMA/SMU/4THANAWI/STAM/MAAHAD TAHFIZ"MENGUMUMKAN - PENGAMBILAN KEDUA (Second Intake Diploma KUIZM) KHAS UTK PELAJAR LEPASAN SPM/SMA/SMU/4THANAWI/STAM/MAAHAD TAHFIZ/PONDOK"

Anda telah dapat keputusan SPM / STPM? Atau anda memiliki sijil akademik seperti SMA / SMU / 4 Thanawi / STAM? Atau mungkin anda pemegang Sijil Syahadah Tahfiz 30 Juzuk / lepasan pondok?

Tidak tahu di mana nak sambung belajar peringkat Diploma yang berkualiti dengan yuran yang berpatutan?

Atau anda menanti panggilan untuk menyambung pengajian dari mana-mana IPT & mencari kursus persediaan untuk mengukuhkan Bahasa Arab & Bahasa Inggeris?

_*Jangan risau!!*_

Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad (KUIZM), Taman Melewar, Gombak dengan ini membuka peluang kepada anda semua untuk menyambung pengajian peringkat diploma pengambilan kedua sesi September 2017 dan Kursus Persediaan Ke IPT (Bahasa Arab & Bahasa Inggeris).

Tarikh Tutup : *10 September 2017*
Tarikh Pendaftaran Masuk : *12 September 2017 (Selasa)*

KUIZM menawarkan pengajian seperti berikut:

1. DIPLOMA MUAMALAT & KEWANGAN ISLAM
2. DIPLOMA DAKWAH & KOMUNIKASI
3. Pra Diploma (Pengukuhan Bahasa Arab & Bahasa Inggeris 6 bulan)
----------------------

*=>> NAK DAFTAR SEGERA??*
☎Whatsapp *"DAFTAR KUIZM"* ke
> www.wasap.my/60124275616
☎Whatsapp *"DAFTAR KUIZM"* ke : www.wasap.my/60173231974
☎Whatsapp *"DAFTAR KUIZM"* ke : www.wasap.my/60132225207
๐Ÿ“  Atau klik link berikut : www.kuizm.org/diploma
➖➖➖➖➖➖➖➖

*=>> KENAPA ANDA PERLU SAMBUNG DI KUIZM??*

*1) Kecemerlangan Akademik*
===> KUIZM menyediakan sistem pembelajaran yang syumul merangkumi pengajian teori dan praktikal menggabungkan manhaj turath dan kontemporari.

*2) Pembentukan Syakhsiah & Jati Diri*
===> KUIZM begitu mementingkan pembinaan jati diri, akhlak dan syakhsiah. Oleh itu, disiplin dan komitmen pelajar dalam setiap aktiviti dan program akan diberi perhatian dan dinilai.

*3) Penerapan Tarbiah & Nilai Kepimpinan*
===> Semua pelajar KUIZM diwajibkan mengikuti program tarbiah seperti usrah mingguan, ijtimak thalabah, tamrin, kem jati diri dan kepimpinan.

*4) Kemahiran Tambahan Melalui Aktiviti Ko-Kurikulum*
==> Pelbagai aktiviti ko-kurikulum dijalankan untuk memberi nilai tambah istimewa kepada pelajar KUIZM seperti kelab IT, Seni Khat, Seni Silat, Perubatan Islam, Jabatan Amal dan banyak lagi.

*5) Bimbingan Berterusan Daripada Profesional Industri*
==> Dengan kerjasama dari pelbagai pihak, KUIZM diberi ruang untuk menghantar para pelajar terus ke medan untuk menerima nasihat dan bimbingan daripada profesional sama ada bidang Muamalat & Kewangan Islam juga bidang Dakwah & Komunikasi.

*6) Peluang Melanjutkan Pengajian Ijazah Sarjana Muda*
==> Para graduan Diploma KUIZM berpeluang menyambung pengajian peringkat ijazah sarjana muda sama ada di TAZKIA University College of Islamic Economic Indonesia (Program 3 + 2) atau di Universiti Islam Negeri Raden Fatah, Palembang (Program 3 + 2). Selepas itu, mereka juga berpeluang menyambung MA & PhD di IPT dalam & luar negara.
➖➖➖➖➖➖➖➖

*=>> INFRASTRUKTUR KUIZM*
✔Bilik kuliah yang selesa & kondusif
✔ Dewan Utama
✔ Asrama Lelaki & Perempuan
✔ Perpustakaan
✔ Surau
✔ Kafeteria
✔ Dataran Ilmu KUIZM
✔ Bilik Kegiatan Pelajar
➖➖➖➖➖➖➖➖


*===>> APA KATA IBU/BAPA GRADUAN & PELAJAR KUIZM?*
:: Jom saksikan video temuramah Ibu/bapa yang telah membuat keputusan menghantar anak mereka di KUIZM.

*(1) Bersama A-Fadhilah Ustazah Norhafizah Musa (Pendakwah/Personaliti TV)* yang telah menghantar anak beliau di KUIZM pada pengambilan pelajar sesi Ogos 2016 lalu. Kini anak beliau berada di semester 2 pengajian Diploma Dakwah & Komunikasi dan sedang menghadapi peperiksaan bersama para pelajar lain.
Sila klik link ini : www.youtube.com/watch?v=k2OrF2N5IfI

*(2) Bersama Al-Fadhil Ustaz Mokhtar Senik (Mudir Pondok An-Nur/Pendakwah).* Anak beliau Saudari Mukminatul Hasanah, telah menamatkan pengajian dalam bidang Diploma Dakwah & Komunikasi KUIZM dan kini sedang menyambung pengajian peringkat ijazah sarjana muda di UIN Raden Fatah, Palembang.
Sila klik link ini : https://www.youtube.com/watch?v=HdY8B12J3hs&feature=youtu.be

*(3) Bersama Al-Fadhil Ustaz Zakaria Nasirudin (Pengasas Kaedah Haraki : Belajar Al-Quran 7 Jam).* Anak beliau Saudari Hananul Mardiah, telah menamatkan pengajian dalam bidang Diploma Muamalat & Kewangan Islam KUIZM dan kini sedang menyambung pengajian peringkat ijazah sarjana muda di Sekolah Tiggi Ekonomi Islam TAZKIA, Bogor, Jakarta, Indonesia.
Sila klik link ini : www.youtube.com/watch?v=YmmtZ6OJ7AM

*(4) Bersama Ketua Jabatan Muamalat & Kewangan Islam KUIZM, Ustaz Azhar Yahya* yang juga turut mempunyai anak iaitu saudara Ashraf Rifaie yang sedang dalam pengajian di semester 3 di KUIZM.
Sila klik link ini : www.youtube.com/watch?v=whUAf7pi8q0


*==> TESTIMONI ALUMNI KUIZM*

*1. Mohamad Helmi Bin Ismail, Graduan Diploma Muamalat & Kewangan Islam KUIZM 2013, Graduan Ijazah Sarjana Muda UIN Raden Fatah, Palembang.* Kini bertugas sebagai Assistant Manager, Finance & Business Operation Division di syarikat Creztinno Technophiles Sdn Bhd.
“Sistem pendidikan KUIZM menggabungkan teori & praktikal ekonomi Islam serta mempunyai suasana yang baik dalam membentuk peribadi muslim sejati. Sungguh KUIZM merupakan tempat yang amat baik untuk membina generasi masa depan negara.”

*2. Mohd Fikri B Sarzali, Graduan Diploma Dakwah & Komunikasi KUIZM 2014.* Sekarang bertugas sebagai Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam, Jabatan Agama Islam Sarawak.
"KUIZM memberikan saya kefahaman dakwah dan teknik komunikasi yang baik melalui pendekatan dan penyampaian para pensyarah. KUIZM membuatkan saya sedar betapa pentingnya Islam perlu disampaikan kepada masyarakat.”

*3. Nurul Asyikin bt Md Azli, Graduan Cemerlang Diploma Dakwah & Komunikasi KUIZM 2015.* Telah menamatkan pengajian peringkat ijazah sarjana muda di UIN Raden fatah, Palembang.
“Bukan hanya sekadar akademik yang ditekankan di KUIZM, malah saya dididik menjadi insan yang berilmu dan belajar bagaimana cara yang terbaik untuk mengaplikasikan ilmu tersebut.”

*4. Nur Hannani Binti Ahmad, Graduan Diploma Muamalat & Kewangan Islam KUIZM 2014.* Sekarang bertugas sebagai SUK Pasti Negeri Melaka.
"Sekarang adalah zaman perkembangan ekonomi Islam yang amat pesat. Di KUIZM, dengan pengalaman dan keikhlasan para pensyarah ditambah dengan kesungguhan para mahasiswa, pastinya akan menghasilkan para ilmuwan ekonomi Islam yang berkualiti pada masa akan datang.”

*5. Fadhil Bin Ramli, Graduan Diploma Dakwah & Komunikasi KUIZM 2014.* Bertugas sebagai Penolong Pegawai Tadbir di KUIZM dan menjadi imam di Masjid Saad Abi Waqas.
"Di KUIZM bukan hanya diajar teori Dakwah dan Komunikasi di dalam bilik kuliah, malah bimbingan berterusan juga diberikan oleh badan-badan dakwah profesional kepada para mahasiswa”.

*=>> BAGAIMANA UNTUK MEMOHON??*
(1) Mohon secara online di www.kuizm.net/daftar

(2) Dapatkan borang permohonan di Pejabat Pendaftar KUIZM.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖

*NAK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT :*
➡ Sila klik link berikut : www.kuizm.org/diploma
➡ TEL : 012-4275616 (Hotline), 03-61865616 (Pejabat)
➡ FAKS :03-61857790
➡ EMEL : [email protected]
➡ WEB : www.kuizm.org
➖➖➖➖➖➖➖➖

*=>> NAK DAFTAR SEGERA??*
☎Whatsapp *"DAFTAR KUIZM"* ke : www.wasap.my/60124275616
☎Whatsapp *"DAFTAR KUIZM"* ke : www.wasap.my/60173231974
☎Whatsapp *"DAFTAR KUIZM"* ke : www.wasap.my/60132225207
๐Ÿ“  Atau klik link berikut : www.kuizm.org/diploma

_*"Generasi Murabbi Pemacu Ummah"*_

⏩ _Sila share seluasnya kepada kawan2 dan semua group whatsapp anda!!_
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget