Khalil: DAP mahu Islam versi sendiri, bukan ikut syariat...PAS mendakwa DAP hanya mahukan melaksanakan Islam di negara ini berdasarkan versi sendiri dan tidak mengikut syariat yang sebenar.

Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata Islam yang akan dilaksanakan oleh DAP akan membelakangkan syariah.

“DAP hanya mahu supaya orang lain mengikut Islam versinya sendiri yang membelakangkan syariah.

“Bahkan DAP juga secara konsisten menentang apa sahaja usaha memperkasakan Islam di negara ini,” kata Muhammad Khalil yang dipetik oleh akhbar Utusan Malaysia, hari ini.

Rabu lalu, anak kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang itu mengisytiharkan bahawa satu undi kepada Pakatan Harapan (HARAPAN) bererti satu undi kepada DAP.

Menurut Muhammad Khalil, DAP dibayangi evangelis Kristian dan bercita-cita menawan untuk mengsekularkan negara ini.

Kenyataan itu muncul selepas gabungan pembangkang baru-baru ini mengisytiharkan PKR tidak lagi boleh berunding dengan PAS berhubung pengagihan kerusi pada pilihan raya umum akan datang.

Muhammad Khalil turut mendakwa DAP sudah mencengkam PKR, Parti Pribumi Bersatu (BERSATU) dan Parti Amanah Negara (AMANAH) dan menjadikan mereka sebagai proksi.

Beliau turut berikrar akan mengalahkan gabungan pembangkang itu, dan BN, pada PRU14 nanti sebagai misi menyelamatkan negara.

Beliau juga menuduh terdapat pihak daripada HARAPAN berhubungan dan mengundang entiti asing justeru merisikokan negara kepada campur tangan luar, dan menyerang Islam dengan mempertikai dan menghina serta membibitkan pelbagai rasa tidak puas hati.

Sumber: https://www.malaysiakini.com/news/394496


Labels:
Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget