Siapa kata PAS bersendirian?Gagasan Sejahtera PAS adalah muafakat Blok ke 3 parti parti politik, beratus ratus NGO di dalam KONGRES RAKYAT dan pemimpin pemimpin komponen BN sendiri yang membantu segala segi kerana hilang pengharapan kepada BN lagi.

Adakah pengaruh Blok ke 3 kecil?

Mata anda memerhatikan sendiri kehadiran fizikal ke program program anjuran PAS di seluruh negara 

Keputusan Poll Maya yg dibuat sesiapa sahaja, sama ada yang pro PAS, pro PH atau pro BN akan dalam masa yang singkat menunjuk trend sokongan kepada PAS yg sgt jelas. Yang dibuat pihak yang bebas seperti kumpulan anak anak muda akan lebih jelas.

Keputusan survey 2017 terbaru dari risik dalaman kerajaan sendiri menunjukkan momentum sokongan rakyat kepada PAS.

Kerana itu usaha dibuat untuk pujuk PAS agar bersetuju bersama UMNO (yg jelas ditolak secara tegas oleh PAS), sekalipun terpaksa pujuk MCA, MIC, GERAKAN dengan beri laluan Presiden PAS bentang RUU355 dan tangguh RUU164.

Tidak untung untuk UMNO ajak PKR atau PAN kerana dapatan kajian mereka tiada dokongan massa kecuali tempat tertentu.

Keputusan Survey oleh pengkaji bebas yang dianggap lebih neutral seperti Merdeka Centre mendapati PAS secara bersendiri satu parti pun sudah punya peratus hampir sama dengan gabungan 4 parti DAP , PKR , PAN dan PPBM.

Jika PAS dikaji sebagai Muafakat Politik Blok ke 3 GAGASAN SEJAHTERA dan bukan bersendiri, peratus kajian boleh berubah dengan cepat memihak kepada PAS.

Keputusan Kajian INVOKE sudah hilang wibawa oleh musnahnya kepercayaan awam kepada Rafizi Ramli, Penaung INVOKE yg mereka reka fitnah dan kini terbabit dakwaan menerima wang berjuta dari Johnny Soh dibuat oleh Raja Petra dan disahkan bekas pemimpin PKR, Badrul Hisham Shaharin.

Hj Ahmad Amzad Hashim
25hb April 2017
Previous Post Next Post