PERSENDA PERJUANGAN PAS KERANA JAHIL

Cemburu mereka bukan kepalang apabila PAS meraih sokongan ummah meskipun diselubungi fitnah dan tohmahan dari segenap sudut.

KUALA LUMPUR 11 Mac – Mereka yang mempersendakan perjuangan PAS disifatkan sebagai jahil dengan agenda yang dibawa oleh parti tersebut berikutan menyangkakan agama tidak boleh disatukan dengan politik.

Ketua Penerangan PAS, Nasruddin Hasan berkata, masih ramai sebenarnya yang tidak memahami perkara itu sehinggakan tergamak mengeluarkan kenyataan seperti memperkecil-kecilkan keupayaan parti berkenaan.

“Masih ada yang keliru dalam menilai bagaimana cara PAS berjuang. Mereka hairan kenapa PAS menjadikan agama sebagai asas perjuangan.

“Cemburu mereka bukan kepalang apabila PAS meraih sokongan ummah meskipun diselubungi fitnah dan tohmahan dari segenap sudut.

“Secara peribadi, saya maafkan mereka, justeru, mereka perlu lebih masa untuk memahami seni politik matang dan sejahtera yang dilaksanakan oleh PAS dalam saingan politik negara pada masa kini,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sebelum ini, Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari melalui kenyataan di dalam blog secara sinis mempersoalkan kewajaran PAS terus kekal sebagai gerakan politik di negara ini.

Zairil yang juga pemimpin DAP berkata, perjuangan PAS pada hari ini berbeza sama sekali ketika di bawah kepemimpinan terdahulu, terutama Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat selain mendakwa parti itu lebih selesa memainkan peranan sebagai ‘penasihat’ kepada UMNO.

Menurut Nasruddin, dasar perjuangan PAS adalah Islam dan penegasan itu boleh dirujuk kepada fasal ketiga perlembagaan parti berkenaan.

“Islam ertinya tunduk dan patuh kepada Allah dan kepatuhan adalah bermaksud meraih redha Allah.

“Biarpun halangan sebesar gunung, PAS tidak pernah gentar berdepan dengannya demi melunaskan cita-cita perjuangan Islam,” katanya.---Utusan Online
Labels:
Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget