Kenyataan Media Kongres Rakyat Wilayah Persekutuan


Kongres Rakyat Wilayah Persekutuan menyeru kepada seluruh umat Islam dan rakyat Malaysia khususnya di Lembah Klang tanpa mengira pegangan politik, agama dan bangsa supaya bersama menyertai Himpunan menyokong RUU355 ini demi mengekalkan keharmonian dan kesejahteraan serta keadilan seluruh rakyat Malaysia.
Kelantangan golongan  tertentu yang mempersoalkan kewajaran Rang Undang-undang 355 ( RUU355 ) telah mencabar kedaulatan Islam di negara ini sepertimana yang telah ditegaskan secara jelas dalam Perlembagaan Malaysia bahawa agama rasmi negara ini adalah agama Islam. 

Ianya merupakan sesuatu perkara yang tidak sepatutnya berlaku khususnya di dalam sebuah negara yang menjadikan demokrasi sebagai teras perlembagaannya. Kita hendaklah faham bahawa segala prosedur kelulusan RUU355 adalah mengikut lunas-lunas demokrasi berdasarkan proses perundangan negara.

Kebebasan suara adalah hak yang telah dijamin oleh perlembagaan namun janganlah hak tersebut disalahgunakan sehingga boleh mengeruhkan hubungan harmoni antara agama dan bangsa yang menjadi teras keamanan masyarakat majmuk di negara yang kita cintai ini.

Bertitik tolak daripada kesedaran bahawa Kepentingan Islam dan keharmonian beragama wajib dipertahankan maka kami mewakili suara umat Islam di Wilayah Persekutuan telah mengambil inisiatif untuk menyertai satu mobilasi rakyat mengadakan Himpunan menyokong perlaksanaan Rang Undang-undang 355 atau Himpunan 355 (H355).

Oleh kerana itu diatas kesedaran ini, kami menyeru kepada seluruh umat Islam dan rakyat Malaysia khususnya di Lembah Klang tanpa mengira pegangan politik, agama dan bangsa supaya bersama menyertai Himpunan menyokong RUU355 ini demi mengekalkan keharmonian dan kesejahteraan serta keadilan seluruh rakyat Malaysia.

Untuk merealisasikan impian tersebut , kami di Wilayah Persekutuan telah mengambil inisiatif dengan menganjurkan ceramah mempertahankan gagasan RUU355 seperti maklumat dibawah :

Tarikh : 14hb Januari 2017
Hari : Sabtu
Lokasi : Padang Blok E, Desa Pandan, KL.

Ayuh sertai kami mmperkasakan mahkamah syariah demi keadilan semua rakyat Malaysia.

9hb Januari 2016Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget