Jeti Pelancongan Semporna Runtuh Akibat Angin Kencang Struktur bangunan di atas Jeti Pelancongan Semporna yang dalam pembinaan, runtuh dipercayai akibat angin kencang

SEMPORNA: Struktur bangunan di atas Jeti Pelancongan Semporna yang dalam pembinaan, runtuh dipercayai akibat angin kencang, malam tadi. 

Dalam kejadian kira-kira 11 malam itu, struktur bangunan yang 60 peratus siap itu hampir tenggelam di laut, namun tiada sebarang kecederaan atau kehilangan nyawa dilaporkan. 

Pegawai Daerah Semporna, Dr Cacho Bullah, berkata runtuhan struktur bangunan itu tidak menjejaskan kehadiran pelancong di jeti berkenaan kerana ia terletak di bahagian lain. 

"Aktiviti di jeti berjalan seperti biasa dan tidak memberi sebarang kesan kepada pelancong atau orang awam," katanya ketika dihubungi di sini, sebentar tadi. 

Difahamkan, struktur bangunan dibina dengan kos RM100,000 yang sepatutnya siap hujung bulan ini, bakal menempatkan pejabat beberapa agensi kerajaan yang terbabit dalam aktiviti pelancongan seperti Jabatan Pelabuhan dan Dermaga dan Pasukan Polis Marin (PPM), selain kaunter tiket.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/219049
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget