3 Minuman Wajib Kalau Nak Turunkan Berat Dalam Sebulan


ada 3 minuman wajib yang perlu anda minum jika ingin cepat turunkan berat badan. Inilah rahsianya...

1. Air putih
Air adalah keperluan utama tubuh untuk menjaga keseimbangan metabolisme dan fungsi organ. Air boleh membersihkan racun dalam tubuh dan air putih juga jadi faktor penting penentu penurunan berat badan yang ideal dan sihat. Jadi minumlah 4-5 liter air setiap hari, ya!

2. Teh hijau
Berbanding teh hitam atau kopi, teh hijau mempunyai antioksidan lebih banyak dan sihat. Minum secangkir teh hijau suam setiap pagi mampu membersihkan racun dalam tubuh dan membantu mengatasi masalah pencernaan. Green tea juga sangat rendah kalori. Kalau tak ada teh hijau, teh hitam (biasa guna) tanpa gula juga sangat bagus untuk diet.

3. Air lemon suam
Minum segelas perahan air lemon suam membantu meningkatkan metabolisme, mencukupi keperluan vitamin C, antioksidan dan membantu meningkatkan energi tubuh. Rutin minum lemon suam dengan sedikit madu tiap hari boleh menurunkan berat badan dalam 10 hari.

http://www.mingguanwanita.my/3-minuman-wajib-kalau-nak-turunkan-berat-dalam-sebulan-1.509425
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget